tisdag 8 juni 2010

Gaza

I all den tröttsamt ensidiga rapporteringen om Ship to Gaza och den Israeliska blockaden finns knappt någonting som visar på objektivitet eller förmåga till analys. Därför är det uppmuntrande att läsa Mattias Svenssons kommentarer om idrottsliga bojkotter i SVD samt den fantastiskt välskrivna krönikan i Spike av Brendan O'Neill.

Att Henning Mankell åker båt till Gaza är i slutändan bara ett jippo för att förstärka hans varumärke och sälja en bok till. Likaså är Miljöpartiets deltagande där knappast för att dom behövs som hantlangare i hamnen när lasten skall lossas. Brendan har så rätt, dom vältrar sig i självgodhet, röstfiske, varumärkesbyggande och avlatssolidaritet.

den här bloggen finns bilder och reportage som är ungefär lika nyanserade som allting annat som rapporteras. Mankell satt i en hytt och såg ingenting, men ändå är han säker på att IHH gjorde allting rätt och IDF gjorde allting fel. Och vad vill egentligen Miljöpartiets palestinasjalsinlindade falang?

För att plocka ner den här debatten till en Berlusconi-nivå bestämmer jag mig fr att IDF är coolare för dom har snyggare brudar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar