onsdag 9 december 2009

Rökmaffian igen

Innan Uffe hinner skriva något om detta så tänkte jag passa på att spy galla på denne klåfingriga, pekpinneviftande, storebrorsivrande fascist (Ingemar Apell) som nu har KO-anmält en filmaffisch för att Salander sitter med en cigg i näven.
Förutom att det här bevisar att det finns människor i Sverige med för mycket fritid och för lite intellekt, så döljer det sig en större debatt bakom den här KO-anmälan. Vem har rätt att bestämma vilken världsbild som film (eller någon annan konst) skall återspegla?

Om nu affischen förbjuds, ska vi leva i en värld där det uppenbarligen finns rökare men där ingen får skildra det? Vad mer skall vi undanhålla allmänheten?

8 kommentarer:

 1. Tack. Vi har snart passerat alla gränser i Sverige och jag undrar hur folk har tid och ork att hålla på. Hyckleri är det, ingen kan bry sig på allvar om cigg på en poster utan det är fiseri.

  Men eftersom politikerna format samhället under de gångna decennierna till arbetsskygghet, icke-moral och avsaknad av ansvarstagande sitter folk hemma och letar något att hacka på. Nu gör du och jag detsamma, men vi kritiserar på rimliga grunder.

  Vi har det nog för bra. Annars skulle vi inte inbilla oss att vi är kränkta, whiplash/fibryomyalgi/elallergiska, fattiga och förtryckta när vi i själva verket lever som prinsar och prinsessor med gratis utbildning/sjukvård, gigantiskt socialt skyddsnät och massor av mat, lyx och göttigheter.

  Svennarna borde fanimej åka ut i bushen ibland. Tvångsplaceras i Sibirien en vinter vart femte år då skulle tramset kanske sluta.

  SvaraRadera
 2. Då jag själv bott i Sibirien kan jag verkligen hålla med Hule. Det skulle göra svensken gott att få lite perspektiv. Det samma gäller många svenska myndigheter. Varför inte skicka socialstyrelsen till Sibirien ett par år? Antagligen skulle hela bunten bli så deprimerade över läget efter nån månad att de säger upp sig och skaffar sig hederliga jobb istället.

  Jag tror nog att det här problemet kommer lösa sig på sikt, i.a.f delvis. Vi kommer inte kunna sitta på våra lata arslen för evigt. Med tanke på de miljoner välutbildade kineser och indier mfl som kommer ta över världen så finns det nog hopp på sikt att svensken kommer bli tvungen att anpassa sig till verkligheten.

  SvaraRadera
 3. Rökmaffia? Öööh men vad bra då är det okej för dig att jag bajsar i din mun? Det måste vara det eftersom du anser dig ha rätt att sprida cancer, äcklig rök och skräp överallt (fimpar som du antagligen slänger var som helst och förväntar dig att någon annan ska ta upp efter dig).

  SvaraRadera
 4. Bara för att rökare gillar att förgifta sina kroppar och förpesta den rena luften betyder det inte att andra måste finna sig i det. Jag antar att ni är vuxna männsikor, alltså tål ni sanningen. Jag struntar fullständigt vad folk över 18 år stoppar i munnen. Men när man ser tolvåringar röka, då e d dags att inse att ngt e fel. Simple as that.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker den politiska agendan vad gäller rökning har varit ganska tydlig det senaste decenniet. Trenden är att motverka en vana som kostar samhället mycket pengar. Om vi sparar pengar på avvecklad rökning kan vi lägga mer pengar på sibiriska invandrare.

  SvaraRadera
 6. Apell har svarat... spana in.
  http://ulfthalin.blogspot.com/2009/12/blodig-attack-mot-fiktiva-rokare.html#comments

  SvaraRadera
 7. Jag har läst Ingemars svar; han verkar vara en reko grabb som vill väl och som KO-anmäler för att testa en lagstiftning, inte för att jaga rökare.
  Men det räcker inte. Förbud är fel. Överförmynderi och diktaturers existens är beroende av medborgare som rättar in sig i lagstiftningen och bara lyder. Jag vill se en Ingemar som fortsätter kämpa för att unga kvinnor inte skall börja röka men som samtidigt erkänner att det måste vara deras egna, frivilliga val. KO-anmäl reklamförbudet för tobak istället. Det om något positionerar tobak som något spännande och olydigt och som ett bra sätt att revoltera mot vuxenvärlden.

  SvaraRadera
 8. Vad är detta för larv!?
  Har en del inget annat att bry sin hjärna och uppfylla sin vardag med? Detta om något är väl petitesser.
  Det görs ju inte reklam för cigaretter på affischen, det är ju filmen det görs reklam för.
  Ska vi ta anmälarens åsikter ”in absurdum” så ska det väl inte få visas en film varken gammal eller nyproducerad där någon skådespelare röker. Ej heller en vilda westernfilm där hjälten går in på en bar och sveper en wisky eller två. Det blir ju alkoholreklam och uppmanar folk till dryckenskap.
  Det är också förbjudet att inneha skjutvapen utan licens i detta land. Så varför protesterar inte anmälaren om förbud att visa sådana på bild eller i filmer? Hoppas verkligen att KO efter att ha läst och diariefört detta ärende, sätter in det i en pårm och glömmer bort det. Våra skattepengar kan användas till bättre ändamål.
  DET ÄR FARLIGT ATT LEVA.
  Kommentera

  SvaraRadera