måndag 30 mars 2009

Ute på kanten


Ronald Reagan sade en gång

"How do you tell a Communist? Well, it's someone who reads Marx and Lenin. And how do you tell an anti-Communist? It's someone who understands Marx and Lenin."

Jag kan bara instämma. Har tillbringat lite tid med att läsa lite gammal kommunistisk litteratur och det är helt obegripligt att man tar det här till sig. Sett med dåtidens ögon så är det kanske kanske lite mera begripligt, jag kan förstå varför man 1917 gjorde revolution mot Tsarväldet; men det få kommer ihåg är att kommunisterna inte gick segrande ur den revolutionen. Det fanns en demokratiskt vald regering ett kort tag som sedan störtades av Lenin och hans handgångna män. Precis på samma sätt var det ju begripligt att tyskarna under 30-talet ville ha en förändring, men det ursäktar på intet sätt Adolfs frammarch (nazisterna gick för övrigt i kommunisternas skola, samma skrot och korn).

Kolla in wikipedia, Marx, Engels, Lenin, Mao och Stalin är dom som lyfts fram som skapare av den kommunistiska ideologin. Hur kan en frisk människa välja att sympatisera med dom här tokskallarna? Och hur kan samhället låta människor som Sven Wollter, Claes Malmberg, Totta Näslund, Ola Magnell och andra komma undan med att vara kommunister? Hur hade det sett ut om kända svenska skådespelare, artister eller komiker var uttalade nazister?

Varför gullas det med kommunister? Dom borde jagas på samma sätt som Sverigedemokrater och nynassar.

1 kommentar:

  1. Det har du fan rätt i. Dock. vi bor i Sverige, vi är alla sossar, och svenska sossar är skrämmande lika kommunister... så det så. En gammal klassiker här:
    "Alla är sossar i Sverige, till och med Bo Lundgren är
    sosse."
    - Robert Aschberg.

    SvaraRadera