lördag 16 maj 2009

Poliser och medborgare

Dom stackars husockupanterna i Lund har blivit kränkta av polisen som med den här skylten har upprört deras känslor. Herregud.
Klart poliser har ett speciellt ansvar, men det blir patetiskt när husockupanterna skriver nidvisor och har ett tydligt politiker- och polisförakt och samtidigt har mage att reagera på en så harmlös och lite smålustig skylt. Poliserna måste väl få ha sin egen humor och sin egen jargong?

Bostadsproblemet i Lund är kanske inte gigantiskt, men det finns. Även så i Malmö. Det är intressant att jämföra med Manhattan i New York som enligt alla förutfattade meningar bara borde bebos av välbärgade människor mitt i karriären, det är ju ett av de attraktivaste områdena i världen.

Men på Manhattan kan man hitta lägenheter i alla prisklasser, för alla plånböcker (nästan). Det här är genomförbart tack vare avsaknad av (eller väldigt liberala regler för) standard och kvalitet. Man får helt enkelt vad man betalar för. På så sätt kan man komma som fattig student till Manhattan; leva, bo och jobba sig upp för att sen träffa någon, skaffa barn och flytta därifrån (man ser aldrig barn på Manhattan, men det är en annan story).

Är det den vägen husockupanterna vill att vi skall gå så har dom mitt fulla stöd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar