måndag 11 maj 2009

Val till EU-parlamentet

Aftonbladet publicerar ett test idag, jag gjorde det och resultatet ser ni (nästan) nedan. Junilistan kom högst upp bland de svenska partierna, antagligen för att jag lät min EU-skepticism väga tungt. Om jag hade fått rösta på alla partier i EU så hade Ulster Unionist Party i Nordirland varit mig närmast... Up the republic!





2 kommentarer:

  1. Jag gjorde också detta spännande test igår, missade dock att kolla den internationella jämförelsen, synd! Mina topp 3 svenska blev Junilistan, Moderaterna och KD (eh, inga kommentarer..;)

    Jag kommer vara utomsocknes den 7 juni. Kan man poströsta? Det måste man väl kunna? Annars ska jag tvinga dem släppa in mig i ngn annan vallokal.

    Hur är det nu med Junilistan vs Piratpartiet? Min röst är ju en ren missnöjesröst, men jag vill självklart att den ska få så stort genomslag som möjligt(hoppet är ju det sista som sviker).

    Alltid anonym.

    SvaraRadera
  2. Klart du kan poströsta!
    Jag håller med dig; vad ger bäst sprängkraft som missnöjesröst, JL eller PP? Vet inte riktigt själv, faktiskt. Kanske JL kombinerat med ett kryss på sista kandidaten?
    Om man röstar in PP så får väl dom partistöd sen i några år? Om det är på bekostnad av de andra partiernas stöd så kan ju det vara en drivkraft.

    SvaraRadera