onsdag 29 april 2009

(s) skuggbudget


Mona och Tomas är dagens radarpar när dom presenterar SAPs version av en vårbudget. Genom att höja skatten lite så kommer allt att bli bra igen. Fantastiskt.


Lars Ohly och språkrören i MP har dock inte fått vara med och göra budget. Vad säger dom om det här? Lasse vill säkert höja skatten ännu mer och kolerikerna i växthuset vill nog ha några vindkraftverk. Sen skall väl kärnkraften bort också. Det enda vi vet säkert är att det slutliga rödgröna förslaget kommer att se annorlunda ut.


100.000 nya jobb bli iallafall resultatet. Kanon. Det är 25 helt nya företag i SAABs storlek som kommer att poppa upp ur jorden bara kommunerna får lite lättnader och a-kassan höjs. Varför dök aldrig dom företagen upp på den tiden skatten och a-kassan var på av (s) vald nivå? Kanske för att vi inte hade en utbyggd vindkraft? Dyrare el kanske är ett bra stimuli för företagandet? Eller vi kanske ska lyssna mer på Ohly och ge fackföreningarna lite mer att säga till om? Hade GM och SAAB mått bättre då?


Vänsterpolitikerna fick råda fritt över textilindustrikrisen och varvsindustrikrisen; och vi ser idag reslutatet av det. Visserligen finns det ingen varvsindustri eller för den delen textilindustri kvar i landet längre, men det kanske bara är en variant av "operationen var lyckad men patienten dog".


Men å andra sidan är det lätt att skapa jobb - det är bara för den offentliga sektorn att anställa alla arbetslösa. 50.000 av dom kan jobba med att betala ut lön och den andra hälften kan jobba med skatteindrivningen. På så sätt har vi minskat arbetslösheten och ökat skatteintäkterna.


1 kommentar:

  1. Fenomenalt! Jag känner mig genast rödgrön! Först högröd av ilska sedan svagt grön av illamående.

    SvaraRadera