lördag 11 april 2009

Vapen och ammunition

I samband med en snabbvisit i Flensburg (en tysk stad på gränsen till Danmark, alltså) inhandlades snapsen på bilden nedan. Givetvis som en gåva till Leif, han gillar ju sprit och vapen. Nu är det måhända ingen bra idé att kombinera just sprit och vapen, men Leif är ju känd för att kombinera sprit med olämpligheter.
Här i sönderjylland blomstrar gränshandeln (och en massa annat, det är en bit söderut, så de första bögarna har redan sprungit ut här). Till mitt sällskaps stora lycka är landskapet översållat med sex-shops där klientelet består av tyska lastbilschaufförer och turistande chica köpenhamnskor.
I förrgår var det kransnedläggning i Sögård. Den 9 april 1940 lufsade Adolfs pojkar in, varpå de raska danska knektarna på Sögårds förläggning mötte upp. 7 danskar strök med, sen verkar det ha varit fritt blås för germanerna hela vägen upp. Om det skulle hända igen och om dom fick för sig att ta bron över till Sverige så skulle dom antagligen komma hela vägen till Åkersberga, sen blir det stopp. Där kommer nämligen Leif stå vakt, naken, full och välbeväpnad. Ryktet säger att han har bestyckat dotterns moped med LMG och patrullerar numera utanför grillen i Åkersberga.
I vilket fall som helst; när han gör patron ur med Jagdschnapps nedan så kommer det säkert att höras i hela Åkersberga. Och Schnann. Gutår!

3 kommentarer:

  1. Ja - og bedre så det ikke ud i København. Fra en øjenvidneberetning fra een af de tapre ’Jenser’ (Sergent G.P. Antonsen, der hørte til undsætningsstyrken (!!!) på Amalienborg den 9. april) der kæmpede mod tyskerne i det nok så berømte slag om Amalienborg (hvor nr. 50 Berthelsen fik et lungeskud) hedder det (livgardere er pr. definition jyder, der står og glor på japanske turister et års tid, inden de skal hjem og overtage slægtsgården med de 12.000 svin):

    ”Her, som i så mange andre tilfælde, gjorde den københavnske nysgerrighed sig atter gældende. Når der blev råbt til folk, de skulle svinge op forbi Marmorkirken, skulle de absolut stå stille og høre grunden hertil, hvorfor vi dirigerede færdslen, hvorfor gaden var barrikaderet og flere dumme spørgsmål. Disse irriterende spørgsmål i den situation kan bringe én i kog”.

    DET forklarer hvorfor der aldrig har været revolution i Danmark…hvilket man selvfølgelig heller ikke kan nå mellem ’lunch’ og ’middag’.

    Har du for øvrigt tænkt over, at der aldrig har været diktatur i et protestantisk land? Adolfs halvprotestantiske rige undtaget - vil nogen måske hævde.

    SvaraRadera
  2. Det där med diktatur och protestantiska länder måste jag fundera på innan jag köper rakt av. Intressant dock. Kan man modifiera det till att diktatur lättare får fotfäste i områden där religionen är dogmatisk?

    SvaraRadera
  3. Ja netop. Man kan måske sige, at dogmerne i den protestantiske kirke netop har mistet værdi, som følge af det friere menneskesyn…som følge af protestantisme…hvis det giver mening!

    Tillad mig at bringe lidt ’bodegapolitik’ på banen. Af de baltiske lande var Estland vel det land i Sovjet, der var mindst assimileret…og sjovt nok det eneste med en hovedsagelig protestantisk befolkning! For det kan vel ikke have noget at gøre med naboskabet til Finland og finsk TV? Havde de overhovedet TV dengang i Finland?

    Har lige tjekket BNP-tallene, og Estland skiller sig desværre ikke ud fra Letland og Litauen (med protestantisk mindretal). Så havde teorien været smuk…

    SvaraRadera